Lidermajer Krisztián

Lidermajer Krisztián, profi ingatlanközvetítő, fekete-fehér portré

Lidermajer Krisztián vagyok, aki több mint két évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik a B2B és B2C értékesítés területén. Életpályám során többek között egy nemzetközi ingatlanirodát irányítottam, ahol mélyreható ismereteket és tapasztalatokat szereztem a prémium és luxus ingatlanpiac dinamikájáról.

Szakmai hitelességemet a Fédération Internationale des Administrateurs de Bien-Conselis Immobiliers (FIABCI), a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége (MIOSZ), és a Magyar Home Staging Egyesület tagsága is alátámasztja, amely nemcsak a minőségi ingatlanértékesítés terén nyújtott szakértelmemet igazolja, hanem lehetővé teszi számomra, hogy ügyfeleim számára a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtsam.

Mint okleveles ingatlanközvetítő, elkötelezetten törekszem arra, hogy folyamatosan bővítsem ismereteimet a marketing és az ingatlanszakmai területeken. Az miatt, hogy ügyfeleimet a lehető legmagasabb szinten szolgálhassam ki.

A B2B értékesítés területén szerzett tapasztalataim lehetővé tették számomra, hogy kiépítsem azokat a stratégiai kapcsolatokat, amelyek elengedhetetlenek a prémium és luxus ingatlanok sikeres értékesítéséhez. Tudatában vagyok annak, hogy a vállalati tulajdonosok és a vezetői pozícióban lévő személyek alkotják ezen ingatlanok piacának elsődleges célcsoportját, így különös figyelmet fordítok az ő igényeiknek megfelelő szolgáltatások nyújtására és arra, hogy a rám bízott ingatlanok értékesítése során elérjem őket.

A proaktív értékesítési stratégiák mellett, az ingatlanok globális pozícionálása és a hazai valamint nemzetközi ingatlanpiacokon való eligazodás támogatása is központi eleme szolgáltatásaimnak.

Célom, hogy ügyfeleim számára átlátható, biztonságos és eredményorientált megoldásokat kínáljak, legyen szó akár befektetésről, vásárlásról vagy az ingatlanportfóliójuk optimalizálásáról.

Köszönöm, hogy megtisztelt figyelmével. Bízom benne, hogy szakértelmem és elkötelezettségem révén hozzájárulhatok ingatlanügyei sikeréhez.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Milyen tapasztalatokkal rendelkezik a prémium és luxus ingatlanpiac területén?
Válasz:
Több mint két évtizedes értékesítési tapasztalattal rendelkezem, amelyet egyebek mellett egy nemzetközi ingatlaniroda irányításával szereztem, ahol mélyreható ismereteket és tapasztalatokat gyűjtöttem a prémium és luxus ingatlanpiac dinamikájáról.

Hogyan igazolja a szakmai hitelességét?
Válasz:
Szakmai hitelességemet a Fédération Internationale des Administrateurs de Bien-Conselis Immobiliers (FIABCI) és a Magyar Ingatlanosok Országos Szövetsége (MIOSZ) tagsága támasztja alá, amely nemcsak szakértelmét igazolja a minőségi ingatlanértékesítés terén, hanem az mellett, lehetővé teszi számomra, hogy ügyfeleimnek a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtsam.

Milyen stratégiákat alkalmaz a prémium és luxus ingatlanok értékesítésében?
Válasz:
A B2B értékesítés területén szerzett tapasztalataimat felhasználva stratégiai kapcsolatokat építek ki, amelyek elengedhetetlenek az ilyen típusú ingatlanok sikeres értékesítéséhez. Különös figyelmet fordítok a vállalati tulajdonosok és vezetői pozícióban lévő személyek igényeinek a kiszolgálására és proaktív értékesítési stratégiákat alkalmazok az ingatlanok globális pozícionálására.

Hogyan kezeli a különböző ingatlanügyleteket?
Válasz:
Úgy, hogy ügyfeleimnek átlátható, biztonságos és eredményorientált megoldásokat kínálok, legyen szó akár befektetésről, vásárlásról vagy az ingatlanportfóliójuk optimalizálásáról, mindig az ügyfelek legmagasabb szintű kiszolgálására törekedve.

SZÓSZEDET

Átláthatóság: A tranzakciók és üzleti folyamatok nyitottsága és ellenőrizhetősége, amely elősegíti az ügyfelek bizalmának megnyerését és a döntéshozatal támogatását.

B2B értékesítés: Business-to-Business értékesítés, amely vállalatok közötti tranzakciókat jelent. Ingatlanok esetében különösen azokat, amelyek prémium és luxus ingatlanokat érintenek, továbbá a CRE ingatlanokat.

B2C értékesítés: Business-to-Consumer értékesítés, amely a vállalatok és a végfelhasználók közötti tranzakciókat jelöli. Ingatlanok esetében tipikusan lakóingatlanok vásárlását vagy bérlését.

CRE ingatlan (Commercial Real Estate): A CRE, vagyis a kereskedelmi ingatlan, olyan ingatlankategóriát jelent, amely elsősorban üzleti célokra használható, mint például irodák, üzletek, raktárak, gyártóüzemek és egyéb kereskedelmi vagy ipari tevékenységek számára kialakított területek. A CRE ingatlanok befektetési célból is birtokolhatók, ahol a tulajdonosok bérbeadással jövedelmet generálnak. Ez a kategória különbözik a lakóingatlanoktól (residential real estate), amelyek elsődleges célja lakhatás. A kereskedelmi ingatlanok piaca magában foglalja az ingatlanfejlesztést, -értékesítést, -bérbeadást és -kezelést, és jelentős részét képezi az ingatlanszektor befektetési lehetőségeinek.

Eredményorientált megoldások: Az ügyfelek céljainak elérésére és a pozitív eredmények maximalizálására összpontosító stratégiák és intézkedések az ingatlanügyek kezelésében.

FIABCI: A Fédération Internationale des Administrateurs de Bien-Conselis Immobiliers rövidítése, egy nemzetközi ingatlanügyi szakmai szervezet, amely a globális ingatlanpiac szereplőit tömöríti.

Globális pozícionálás: Az ingatlanok nemzetközi piacokon való bemutatása és értékesítése, amely a hazai és külföldi vásárlói bázis szélesítését célozza.

Ingatlanközvetítő: Szakember, aki az ingatlanvásárlás és -eladás folyamatát segíti, közvetít az eladók és a vevők között, és támogatást nyújt az ingatlantranzakciókban.

Luxus ingatlanpiac: Az ingatlanpiac legfelső szegmense, amely a rendkívüli luxus és exkluzivitás jegyében kínált ingatlanokkal foglalkozik, gyakran egyedi tervezésű és kivitelezésű otthonokkal.

Magyar Home Staging Egyesület: Támogatja a home staging területének hazai megerősödését, a kiváló minőségű home staging munka folytatását és annak továbbfejlesztését.

MIOSZ: A Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetségének rövidítése, egy hazai szakmai szervezet, amely az ingatlanszektor érdekeit képviseli Magyarországon.

Prémium ingatlanpiac: Az ingatlanpiac azon szegmense, amely magas minőségű, különleges jellemzőkkel rendelkező ingatlanokkal foglalkozik, amelyek általában magasabb árkategóriát képviselnek.

Proaktív értékesítési stratégia: Előrelátó és kezdeményező értékesítési megközelítés, amely az ingatlanok aktív piaci pozícionálására és a potenciális vásárlók célzott megszólítására összpontosít.

Stratégiai kapcsolatok: Olyan üzleti kapcsolatok, amelyek kulcsfontosságúak a sikeres értékesítéshez, különösen a prémium és luxus ingatlanok piacán, ahol a célcsoport specifikus igényekkel rendelkezik.

Fedezze fel, hogyan segíthetek Önnek a prémium és luxus ingatlanpiacon eligazodni. Töltse ki az alábbi űrlapot vagy lépjen velünk kapcsolatba, hogy egy személyre szabott és díjmentes konzultációt biztosíthassak az ingatlanügyeihez.

Oszd meg és inspirálj másokat!